Madurodam The Hague

two male adults look like giants in between of the miniture houses of madurodam the hague

Madurodam The Hague is the city to visit if you want to feel like a giant. It is in fact the smallest city in the Netherlands.
In a park of four acres are the most important Dutch buildings in miniature format with a scale of 1 to 25. In this miniature world also move around 16000 mini people, 4500 cars and 58 ships.
Highlights of the miniature city are Schiphol Airport, the Peace Palace, the bulb fields, the port of Rotterdam, the Binnenhof and Holland’s windmills.
Madurodam is named after George Maduro. He was a student from the Hague who played an important role in the resistance against the German occupation. He died in February 1945 in the German concentration camp Dachau.

If we tour the Hague, Madurodam is a great place to go if you want to see all the highlights of Holland in one place.

https://www.netherlands-tourism.com/madurodam-a-miniature-park-worth-visiting/

Twee volwassen mannen lijken reuzen tussen de miniatuurhuisjes van Madurodam Den Haag
Madurodam Den Haag is de stad die je moet bezoeken als je je een reus wilt voelen. Het is feitelijk de kleinste stad van Nederland.
In een park van vier hectare staan de belangrijkste Nederlandse gebouwen in miniatuurformaat met een schaal van 1 op 25. In deze miniatuurwereld verplaatsen zich ook zo’n 16.000 minimensen, 4500 auto’s en 58 schepen.
Hoogtepunten van de miniatuurstad zijn de luchthaven Schiphol, het Vredespaleis, de bollenvelden, de haven van Rotterdam, het Binnenhof en de Hollandse windmolens.
Madurodam is vernoemd naar George Maduro. Hij was een Haagse student die een belangrijke rol speelde in het verzet tegen de Nazi bezetting. Hij is februari 1945 om het leven gekomen in het Duitse concentratie kamp Dachau.

Button to go back to the homepage of Hans Langh Private Tours Holland
to go back to the homepage of Hans Langh Private Tours Holland