SS Rotterdam Holland America Line

the legendary former flagship of the Holland America Line, the ss Rotterdam

Of the many ships that can be seen in the port of Rotterdam, the SS Rotterdam Holland America Line is the most special.
It is the largest passenger ship ever built in the Netherlands. For many years the ship was in service of the Holland-America cruise line until it was phased out in 2000.
You can book a tour, enjoy the view over the harbour in the ship’s restaurant or even book an overnight stay in a ship’s cabin.
You don’t have to be a ship connoisseur to enjoy the beautiful interiors.
The design and construction is purely Dutch, built by the Rotterdam Droogdok Maatschappij RDM. Many well-known Dutch designers and craftsmen contributed to the construction of the ship. In 1958 the ship was baptised and launched by HM Juliana. Princess Beatrix was present as a guest during the first crossing to New York. Until 1971, the SS Rotterdam was in service as a shipping service. Afterwards it did numerous cruises. Now the Holland America Line is part of Carnival Cruise Corporation. Since 1997, HAL has a new SS Rotterdam in service. It’s home port is once again Rotterdam.

To enjoy the interior of the SS Rotterdam we can make a stop on our Delft, Gouda and the Hague tour.

https://ssrotterdam.com/who-are-we/

Van de vele schepen die in de haven van Rotterdam te zien zijn, is de SS Rotterdam Holland America Line de meest bijzondere.
Het is het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland is gebouwd. Het schip was jarenlang in dienst van de Holland-America cruise lijn totdat het in 2000 werd uitgefaseerd.
U kunt een rondleiding boeken, genieten van het uitzicht over de haven in het scheepsrestaurant of zelfs een overnachting in een scheepshut boeken.
Je hoeft geen scheepskenner te zijn om te genieten van de prachtige interieurs. Het ontwerp en bouw is puur Hollands, gebouwd door de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij RDM. Veel bekende Nederlandse ontwerpers en vaklieden hebben aan de bouw van het schip meegewerkt. In 1958 werd het schip door HM Juliana gedoopt en te water gelaten. Tijdens de eerste overtocht naar New York was prinses Beatrix aanwezig als gast. Tot 1971 was de ss Rotterdam in dienst als lijndienst. Daarna deed het talrijke cruises. Nu is de Holland America Lijn onderdeel van Carnival Cruise Corporation. Sinds 1997 heeft de HAL een nieuwe ss Rotterdam in dienst. De thuishaven is wederom Rotterdam.

Button to go back to the homepage of Hans Langh Private Tours Holland
to go back to the homepage of Hans Langh Private Tours Holland